Huddle spaces – fremtidens mødelokale

Vi lever i de hurtige møders og kvikke beslutningers tid. Den traditionelle mødekultur er under opbrud, medarbejdere samles og arbejder med projekter under nye, fleksible former. Metoden kan samtidig holde omkostningerne til IT-infrastrukturen nede og højne produktiviteten.

Traditionel mødekultur er under hastig forandring. Virksomheder i dag har behov for en mobil og fleksibel arbejdsstyrke, og arbejdspladserne i dag sparer plads og budget ved indretning af åbne kontorlandskaber. På innovative arbejdspladser, sætter man sig måske på en ny plads hver dag, og logger ind med sin bærbare, hvor der er en fri plads. Trods fordelene ved den åbne indretning, giver det altid mere støj og afbrydelser, end når der arbejdes i mindre, lukkede kontorer. Det skaber et nyt behov for anderledes rum til at mødes i, og det kræver anderledes udstyr til at forbedre samarbejdet.

Boost mødeeffektiviteten med mindre mødesteder

Inden for det åbne kontors regi, har nødvendigheden for at holde hurtige projektmøder i mindre grupper vist sig de senere år. Disse små møde-områder kaldes på engelsk ”huddle spaces”, nogle steder kaldes de endda ”break out” rum. Indretningen har vist sig at være en effektiv saltvansindsprøjtning til firma-samarbejdet, for ”Huddle spaces” booster effektiviteten og videndelingen, når grupper på to til seks personer kan mødes her.

Åbn op for et intimt mødelokale

”Huddle spaces” kan fås som et møbel-system, der kan gemmes af vejen, og som ikke optager plads, når det ikke er i brug. Når man åbner i V-form fra den ene ende, kommer der et lille mødested frem. Her er indbygget et par siddepladser overfor hinanden, i midten et bord med en interaktiv skærm, så alt er parat til det hurtige og uformelle møde, hvor der skal tegnes og fortælles.

Hvilke møder afholdes i et huddle room?

De små mødesteder kan anvendes til mange formål, også til at holde konferencer med kolleger, der arbejder fra andre lokaliteter. ”Huddle spaces” er befordrende for hurtige præsentationer, brainstormings eller uformelle samtaler om igangværende projekter. Arbejder din virksomhed med idégenerering, har I brug for til at snakke ting igennem i mindre grupper og for at udvikle nye planer, så er det måske nu, I skal tænke på at indrette et ”huddle space”, så medarbejdere får mulighed for inspirerende og kreativt samarbejde.

Bonus info:

Udtrykket ”Huddle” kommer fra sportsverdenen, hvor sportsfolk for at motivere hinanden, for at lægge strategi eller for at fejre en sejr samles i en tæt ring arm i arm.

 

Book et kaffemøde og hør, hvad Sharp Center Aarhus kan gøre for dig.